Om mig

 • 26 maj 1981

  Eric Gustaf Xavier Stern

  dvs jag, föds på Danderyds sjukhus i Stockholm som barn till en spansk far och en småländsk mor. Familjen flyttar kort därefter till Venezuela.

 • 1984

  Familjen flyttar till Sverige

  och vi bosätter oss på Kungsholmen i Stockholm där jag också går grundskolan.

 • 1997

  Jag börjar gymnasiet.

  Jag hamnar i grubblerier om vad jag ska gå för program, men väljer musik (som trummis). Detta visar sig vara helt galet och efter bara några veckor byter jag till teaterlinjen på S:t Eriks gymnasium.

 • 2000

  Jag tar studenten!

  Nu känner jag mig säker på att jag vill bli skådespelare.

 • 2001-2004

  Efter skolan

  startar jag och en kompis en liten teatergrupp. Vi åker ut till skolor och spelar angelägna föreställningar (om t.ex. nynazism och anorexia). Vid sidan om jobbar jag bl.a. som telemarketingperson och tunnelbaneförare, det senare är något som jag snöar in på rejält. Efter något år lägger vi teatergruppen på is för att gå på folkhögskolor.

 • 2005

  UngaTur.

  Av en annan kompis får jag höra att hen tänker starta en frigrupp som ska husera i Turteaterns lokaler i Kärrtorp. Gruppen kommer att heta Teater Credo och vår första uppsättning (förutom en liten kabaret) blir Mösexan av Willie Russel. Men vid det laget har vi ännu större planer. Vi tänker göra en enorm amatöruppsättning med nästan 20 personer på scen. Vi byter namn till Unga Tur och sommaren 2005 har Mordet på Marat av Peter Weiss premiär. Den får ett otroligt bra mottagande och ger oss blodad tand. Det blir en föreställning varje sommar fram till 2009. Under den här tiden är jag också sångare i bandet Eskalator som hinner ge ut tre plattor (och finns på Spotify).

  Det är väldigt roligt att vara så här många i ett band. När det dock gäller logistik och turnerande, not so much.

 • 2006-2009

  Scenskolan

  är en plats jag vill in på. På sjunde försöket blir jag antagen till Teaterhögskolan i Göteborg och går ut 2009. Mitt första jobb efter skolan får jag på Teater Tribunalen.

 • 2010-2012

  Stockholm-Linköping.

  Jag får ett längre kontrakt på ung scen/öst, som är Östgötateaterns scen för barn och ungdomar, i Linköping. På somrarna (och när jag kommer åt) medverkar jag i föreställningar på UngaTur, Orionteatern och Stockholms improvisationsteater.

 • 2012-2022

  Dramaten.

  Jag får anställning på Dramaten och har jobbat där sedan dess på kortare och längre kontrakt. På Dramaten har jag medverkat i otroligt många fantastiska sammanhang, men en föreställning som förändrade allt för mig hette Liv Strömquist tänker på dig! och hade premiär 2014. Det är ett sånt där sammanhang som det finns ett före och efter med.

 • 2022-

  Frilans.

  Tack vare Teateralliansen, som jag är anställd hos sedan 2019, har jag möjligheten att kunna frilansa på heltid, vilket jag tänker börja med nu.

  Parallellt med att spela teater så medverkar jag i film och tv-produktioner, gör radioteater, spelar improvisationsteater (t.ex Den Improviserade Melodifestivalen), läser in ljudböcker och mycket annat. Jag har också varit med och skrivit manus.