Just nu

(7/6 -24)
Vårens sista premiär äger rum idag! Andra säsongen av Terese i kassan finns fom idag på SVT Play!
Glad Sommar!

(24/5 -24)
”Den lilla grejen” jag nämnde i senaste inlägget är alltså att jag ska medverka i kommande säsong av Bäst i test! Premiär 16:e augusti på TV4! Titta för allt i världen!

Kolla vilka stjärnor jag får testa med! Lotta Engberg, Nour El Refai, Torbjörn Averås Skorup och Marie Agerhäll! Inte klokt!

(17/5 -24)
Nu är snart sommaren här vilket gör att saker och ting börjar lugna ner sig. Men några grejer till blir det. Vi spelar Liv och död Strömquist t.o.m 7 juni. Som en händelse är det samma dag premiär för säsong 2 av Terese i kassan! Missa icke!
Glad sommar!
PS. Jag har en till liten grej att avslöja men jag får inte göra det än. Återkommer!

(28/3 -24)
Nu när påsken står för dörren så har programmet Jakten på förstasidan premiär på UR Play och SVT Play. För den som gillar gammel-TV så sänds den på SVT1 ikväll kl 21. Jag och Emma Molin drar runt till lokaltidningar i landet och försöker förstå om/hur vi kan bli journalister i allmänhet och/eller hamna på tidningarnas förstasidor. Hur detta går kan ni se från och med idag!

Foto: Oliver Martin Henriquez

(8/3 -24)
Det skulle dröja till mars innan årets första inlägg kom, men å andra sidan knyter det an till det föregående. Ikväll har nämligen Liv och död Strömquist premiär på Dramatens stora scen. Vansinnigt nervöst, men också otroligt peppigt! Kom gärna och kolla!

Johan Ulveson, David Book, Ana Gil De Melo Nascimento, Maia Hansson Bergqvist, jag och Sanna Sundqvist. Foto: Sören Vilks

(23/12 -23)
Dan före dopparedan, och jag passar på att vare lite utförligare kring våren. Det kommer hända mycket, men först ut blir dessa två grejer:

Foto: Micke Sandström

1. Liv och död Strömquist med premiär på Dramatens stora scen den 8:e mars 2024. Se speldatum och boka biljetter härSe speldatum och boka biljetter här!

2. De två första showerna av Scala Late Night Impro går av stapeln den 20: januari med Fredrik Lindström som gäst (biljetter här) och den 17:e februari med Julia Lyskova och Charlotta Björck på scenen (biljetter här). Nu vet ni!
God Jul och Gott Nytt År!

(9/11 -23)
Nu är det officiellt! Till våren spelar vi en ny föreställning av Liv Strömquist, som medförfattas och regisseras av Ada Berger! Medverkar gör förutom jag själv; Sanna Sundqvist, Maia Hansson Bergqvist, Ana Gil de Melo Nascimento, David Book och Johan Ulveson. Premiär 8 mars 2024! Kom och kolla – köp biljetter på https://www.dramaten.se/

(25/8 -23)
Även om det kanske ännu väntar någon soldag här och där, så är min semestersommar definitivt över nu. Vilket jag tycker känns helt okej. Och en väldigt spännande höst väntar. Förutom min medverkan på Lund Comedy Festival (som jag skrev om i mitt förra inlägg här) så händer följande:
Scala Late Night Impro
Vi fortsätter med improviserade lördagkvällar på Scalateatern. Vi gästas av Anna Blomberg (7/10), Björn Kjellman (21/10), Vanna Rosenberg (18/11) samt Bianca Kronlöf (16/12).  Först ut är dock Olle Sarri, redan den 9:e september kl 22:00. Väl bekomme. Biljetter här!
Terese i kassan
Hampus Nessvolds underbara karaktär har fått en egen serie och jag spelar hennes chef! Den 30:e oktober kl: 21:30 går premiären av stapeln på SVT.
Norén Redux
Stockholms Improvisationsteaters odyssé genom Lars Noréns semesterlandskap fortsätter i höst med nypremiär 6:e oktober kl: 19:00. Biljetter finns här!
Förutom detta händer massa annat. Men mer om det senare.

(16/6 -23)
Sommaren är här! Hur skönt som helst. Efter sommaren händer massa kul, återkommer till det. Men redan nu kan jag meddela att Scala Late Night Impro spelar på Lund Comedy Festival den 2 september kl 20:30! Med Olof Wretling som gäst dessutom. Biljetter finns här! Jag medverkar också i två andra programpunkter på festivalen; Bästerwisser (för andra året i rad), samt i På minuten. Välkomna om ni är i faggorna!
Glad sommar!

(15/4 -23)
Våren! Så var det sagt.
Två grejer bara:
1. Ikväll (15/4) och på fredag (21/4) spelar jag i Norén Redux på Stockholms Improvisationsteater. Jag spelade den för första gången igår och det var ljuvlig roligt! Kom och kika, biljetter finns här.

Foto: Robert Bengtsson

2. Om två veckor, dvs lördagen den 29/4, spelar vi säsongens sista Scala Late Night Impro som denna gång gästas av Johan Glans! Köp dina biljetter och kom!

(3/2 -23)
Nu har saker och ting börjat sättas i rullning och jag känner att jag börjar få lite klarhet på grejer jag ska göra såväl i närtid som i framtid. Roligt!
Två saker vill jag berätta om nu:

1. Scala Late Night Impro på Scalateatern!

Såhär beskriver vi denna fantastiska scenkonsthändelse:

”En lördag i månaden tar fyra av landets vassaste improvisatörer över Scalas stora scen efter ordinarie föreställning för att kasta sig ut i en helt manusfri show där skådespelarna vet lika lite som publiken om vad som ska hända.
Till sin hjälp har de vid varje tillfälle en specialinbjuden gäst som deltar i spektaklet efter bästa förmåga.
Vi utlovar en modig, rolig och garanterat icke-perfekt kväll med helt nytt innehåll varje gång.
Medverkande: Hanna Dorsin, Eric Stern, Helena Lindegren, Micke Blomqvist + ny gäst varje gång
Musik: Maria Olofson”

Det första tillfället är den 11 februari, och som ni kan se gästas vi av inte mindre än Johan Ulveson och Henrik Dorsin! Biljetter finns att köpa här!
Peppen är total!

2. Nassim på Riksteatern!

Här kommer utdrag ur Riksteaterns beskrivning av produktionen:

”Fyll magen med is och kasta kontrollbehovet över bord, för nu kommer äntligen uppföljaren till Nassim Soleimanpours världshit Vit kanin, röd kanin, som gjorde succé med Riksteatern 2017. I den självbiografiska pjäsen NASSIM låter Soleimanpour språkets förenande och förvecklande egenskaper stå i fokus, och precis som i Vit kanin, röd kanin är skådespelaren på scen lika ovetande om vad som kommer att hända på scen, som publiken. Allt utgår från ett förseglat kuvert med manuset som skådespelaren, ny för varje föreställning, läser för första gången inför publiken. Det blir en nervkittlande, inspirerande och berörande kväll med förbluffande element och möten som varken skådespelaren eller publiken kan föreställa sig i förväg.”

Jag är en av de skådespelare som ska medverka i detta häftiga! Och den gör jag den 22 februari kl: 19:00 på Berga Teater i Åkersberga! Biljetter finns här!

Även här är peppen, men också känslan av bottenlös skräck, total!

Dessa två underbara grejer är alltså det jag kan berätta om nu.
Men det kommer mera snart!

(13/1 -23)
Nytt år, nya förutsättningar. Till våren blir det en del scen för mig, återkommer snart med exakt vad jag ska göra. Men för första gången på runt 10 år så har jag luft i min kalender. En märklig känsla, men samtidigt skönt att komma underfund med vad jag egentligen har pysslat med de senaste åren. Tänker också att jag kommer återuppfinna hjulet, vilket ska bli jättespännande!

(28/10 -22)
Nu händer det så mycket att jag knappt vet vad som händer. På måndag (31/10) har Labyrint: Monstrets Hjärta premiär på SVT.

Jag gör återigen rollen som Gnager. Mycket spännande!

Jag och Sofia Bach

Förutom detta har Lumors föreställning Content, som jag medverkar i, premiär lördagen den 5:e november. Här kommer en trailer.

Förutom detta, allt det andra. Om dessa väggar kunde cykla har nypremiär 18:e november.

Snart kommer dock ÄNNU fler nyheter…

(22/8 -22)
På dagen två månader efter mitt senaste inlägg är nu min semester slut. Semester är väldigt skönt, så lite vemodigt är det ju. Å andra sidan så väntar en otroligt spännande (för att inte säga hysterisk) höst! Här kommer tre grejer som jag kommer att pyssla med i närtid:

1. Nu på fredag och lördag den 26 och 27 augusti så går Den Improviserade Schlagerfestivalen av stapeln på Scalateatern i Stockholm. Jag är med båda kvällarna och kan redan nu avslöja att jag såväl kommer att bekräfta min comfort zone som att jag kommer att utmana den. Om detta låter luddigt är det viktigt att du kommer, så att saker blir tydligare.

2. På fredagen den 2 och lördagen den 3 september är det dags för Lund Comedy Festival. Där kommer jag att medverka i två programpunkter. På fredagen medverkar i ”Bästerwisser Valspecial”. Läs mer om det här.

På lördagen blir det Smakprov ur Hasse & Tage-hyllningen”, alltså utdrag från föreställningen vi spelade på Cirkus förra året. Läs mer om det här.

3. Efter det börjar jag repa föreställningen Content med Lumor teater. Vi har premiär i november och det kommer att bli något annorlunda, det kan jag lova.

Förutom detta händer det en hel del andra saker, men dom återkommer jag om senare!

(22/6 -22)
Nu börjar denna arbetsvår lida mot sitt slut och semestern hägrar. Och eftersom det är sommarlov så sänds ju Sommarlov på SVT! Och på tisdagar kan man se bl.a mig i Labyrint – Volfram vaknar, serien hade premiär den 14:e juni. Där spelar jag en cyborg som heter Gnager. Han hänger med en annan cyborg som heter Karp (Sofia Bach). Och dessa två är inte snälla.

Annars filmar jag serien Toppen lite och sen blir det ledigt.
GLAD SOMMAR!

(19/5 -22)
Med denna lite dystra bild vill jag bara uppmärksamma dig på att vi ikväll spelar den sista föreställningen av Liv Strömquist tänker på sig själv på Dramaten. Som jag skrivit tidigare skapades den innan pandemin, men blev hel först när den sociala distanseringen upphörde såväl på scenen som i salongen. Det har varit helt otroligt! Så lycklig över att få vara en del av detta, alltså.

Vidare kan jag meddela att en serie jag medverkar i precis har blivit officiell! Den heter Toppen och produceras av FLX för Amazon Prime. Läs mer här. Jag är helt vansinnigt peppad på detta!

(13/4 -22)
Då var dagen äntligen kommen. Nypremiär för Liv Strömquist tänker på sig själv och startskottet för den allra sista spelperioden. Det är inte klokt. Vi började repa denna föreställning när pandemin härjade som värst, vi hade premiär när det hade lättat lite, vi gjorde en tv-inspelning av den med åtta (!) personer i publiken och nu senast i höstas kunde vi äntligen spela för fulla salonger. Så även nu, vilket betyder att det fortfarande finns några biljetter kvar att haffa! Kom!

Förutom detta underbara så är det en väldans massa saker som händer just nu, återkommer om detta!

(23/3 -22)
När våren nu står för dörren vill jag passa på att göra reklam för några saker:

1. Serien Vi i villa har premiär på Kanal 5 den 7:e april. Där är jag med på ett litet hörn (och får spela padel. Roligt!

2. Liv Strömquist tänker på sig själv har nypremiär den 13:e april och det finns fortfarande biljetter kvar! In och boka!

(4/2 -22)
Den stora grejen med detta inlägg är väl mest att jag blivit med ny hemsida! Det känns väldigt kul. I övrigt så är denna vår fylld med väldigt roliga saker. Jag kan inte prata om allt men två saker kan jag nämna:

1. Liv Strömquist tänker på sig själv kommer tillbaka! På Dramatens hemsida står det att ”Biljetter till föreställningar i april och maj släpps senare i vinter”, så gå in på föreställningssidan med jämna mellanrum om datum släpps, eller följ Dramaten på sociala medier.

2. Om dessa väggar kunde cykla – En hyllning till Hasse och Tage är framflyttad till i höst. Det nya datumet för nypremiär är den 18:e november.

Jag avslutar detta inlägg med ett idolporträtt, för att lysa upp vintermörkret!

(17/1 -22)
Nytt år! Det brukar egentligen inte innebära så mycket. Men just i år innebär det mer för mig än det brukar. Efter snart 10 år så lämnar jag Dramaten till sommaren för att på riktigt testa på frilanstillvaron. Jag kommer dock alltid vilja komma tillbaka till den teatern, den ligger mig väldigt varmt om hjärtat. En fantastisk arbetsplats! Men jag känner också att jag, som relativt nybliven anställd på Teateralliansen, vill testa på att kunna göra flera olika saker. Till våren blir det dock (om pandemin tillåter) en hel del teater. Återkommer med exakt vad längre fram.

(28/10 -21)
Hösten går mot vinter i rasande tempo. Sista spelhelgen för Om dessa väggar kunde cykla tar sin början ikväll, och vi spelar till och med söndag.
Vidare hade den nya säsongen av Bonusfamiljen, där jag medverkar på ett hörn, premiär i måndags.
Den 6:e november kl: 20:30 på SVT2 blir det också teater på TV:n. Först upp är det dokumentären Kom på fest med Ada Berger som handlar om regissören Ada Berger och tillblivelsen av föreställningen Liv Strömquist tänker på sig själv. Direkt efter visas en filmad version av den föreställningen. Om en hellre vill se den live så spelar vi den både i höst och i vår.
Den 8:e november är det premiär för Anders ”Ankan” Johanssons nya serie Nästan inget som jag har en liten roll i.
Så det är kort sagt full rulle, helt enkelt.

(31/7 -21)
Det är i princip fortfarande sommar, men för mig har hösten redan börjat. Till exempel har jag börjat repa Den yttersta minuten på Dramaten, med urpremiär den 3:e september. Det coola med denna uppsättning är att så gott som hela Dramatens ensemble är med i samma show! Premissen är lika enkel som den är fantastisk, nämligen: ”Om du bara hade en sista minut kvar att agera på Dramatens stora scen när teatern åter öppnar – vad skulle du då välja att framföra?” Det ska bli otroligt kul, alltså!
Efter det så repar vi upp Liv Strömquist tänker på sig själv och återupptar den under hösten.
Och efter det begår jag privatteaterpremiär i föreställningen Om dessa väggar kunde cykla på Lilla Cirkus.
Så jävla späckat. Så jävla pepp. Och (förhoppningsvis) äntligen teater igen!

(11/5 -21)
Idag är en väldigt speciell dag, för idag släpptes biljetterna till denna föreställning:
Jag är så otroligt förväntansfull och känner gränslös pepp. Som ni ser så går spektaklet av stapeln den 8:e oktober. Och ni är så välkomna!!
I övrigt kan jag förtälja att jag nyligen varit med och spelat in två saker framför publik! En av grejerna kommer i höst och den andra väntar på besked. Båda grejerna är fantastiska…

(11/2 -21)
Nytt år, samma pandemi. Vilket ju bär med sig att det är omöjligt att spela teater just nu, och det är så fruktansvärt tråkigt! Men icke desto mindre händer det roliga saker framöver. Detta inlägg var verkligen inte informativt i överkant. Men jag framhärdar ändå i att det händer roliga saker framöver. Dock finns redan nu säsong 3 av serien Trex på SVT Play! Och i denna säsong syns minsann berättarrösten, som jag spelar, i bild!
Håll tillgodo!

(14/9 -20)
Nu har vi precis haft premiär med ”Liv Strömquist tänker på sig själv” och det blev ett superfint mottagande! Så roligt! Nu är det bara att köra.
Det händer en hel del kul i övrigt denna höst, vad det exakt är återkommer jag om.
När det gäller Liv-föreställningen så kommer det troligen släppas fler biljetter så fort det blir klart med FHM:s nya restriktioner. Håll ögonen öppna. Gå in på Dramatens hemsida minst sju gånger om dagen och följ teatern i fler sociala medier än du kan räkna, så kommer du med alla sannolikhet landa med en biljett i näven. Lycka till!

(29/7 -20)
Så lite jag visste när det förra inlägget skrevs! Som att jag skrev det i en helt annan värld. Under den gångna vårens föräldraledighet har samhället Corona-anpassats och jag med det. Men trots detta har vi precis kört igång repetionerna på riktigt av ”Liv Strömquist tänker på sig själv”. Samma gäng som förra föreställningen plus fyra tillskott vilka alla råkar vara bland de bästa ever. Elfte september är premiären. På’t bara!

(17/12 -19)
Nu är Häxjakten över och häxor har jagats i Salem under 51 föreställningar på Elverket denna höst. Våren blir relativt teaterfri för mig, vilket är vemodigt och skönt på samma gång. Men igår släpptes säsong 2 av CHEFERNA på Sveriges Radio play (och där poddar finns). Lyssna gärna, det blir kul! God Jul och allt det där!

(11/9 -19)
Nu är premiärveckan i full gång. På lördag smäller det för Häxjakten. I övrigt full rulle med ditten och datten. Bl a ska ett kärt gammalt radioprojekt få en fortsättning! Återkommer!

(5/3 -19)
Förlovningen blev väldigt väl mottagen och spelar nu för fullt och för så gott som fulla hus, vilket känns vansinnigt roligt! Förutom att spela den så repar jag också en pjäs av Lollo Amble som heter Vilddjur och har premiär den 27:e mars. Regisserar gör Gunilla Nyroos. På TV går också Bonusfamiljen där jag som sagt är med på ett hörn. Nu på lördag 9/3 medverkar jag också i Parmiddag på Improvisation & Co. Det är faktiskt hejdundrande kul att vara med där. Här har ni fb-eventet inför den föreställningen!

(10/1 -19)
Årets första inlägg, på självaste premiärdagen! Ikväll har alltså Förlovningen av Georges Feydeau premiär på Dramatens lilla scen. Det är fars, det är elegans och det är kärleksbryderier. Som ni hör är detta inget någon vill missa. Efter det börjar jag repetera något helt annorlunda, återkommer om det. Den 18:e februari är det en annan premiär, nämligen den av Bonusfamiljens tredje säsong på SVT. Där spelar jag en rektor som har det superklurigt. Så det vankas ändå en del! Hej hej!

(18/10 -18)
Föräldraledigheten är slut och jag är tillbaka och jobbar igen. I övermorgon är det premiär på LasseMaja och Hamletmysteriet på Dramaten. Jag dansar, sjunger och har mer mask än någonsin, så detta kan bli fräsigt. Efter det rullar året julkalender igång, Storm på lugna gatan heter den. Här spekulerar Expressen om hur den ska bli. Efter det, i början av nästa år, kommer en ny säsong av Bonusfamiljen och där har min karaktär rektorn en hel del bryderier han behöver stöta och blöta. Håll tillgodo!

(6/2 -18)
Just nu är jag inne i ett skede där jag inte kommer stå särskilt mycket på scenen överhuvudtaget. Våren är relativt teaterfri för mig, vilket känns lite märkligt. Istället blir det filmande. Bl.a. har jag en roll i årets julkalender! Den heter Storm på lugna gatan och har förstås premiär den 1:a december 2018. Min nuna syns också i Bonusfamiljen och Sjölyckan i vår. Sedan en vecka tillbaka har jag dessutom börjat göra något jag faktiskt aldrig gjort förut, nämligen att vara föräldraledig! Superspännande men också lite läskigt. Tur att mitt barn är bäst i världen, det underlättar ju en hel del.

(30/8 -17)
I övermorgon, dvs 1/9 2017, smäller det alltså! Då är det premiär på Här kommer alla känslorna på en och samma gång! Nu repas det för fullt för att få allt på plats. Sen spelar vi detta spektakel så gott som hela hösten! Väl bekomme!

(8/6 -17)
Nu börjar den här säsongen lida mot sitt slut. Och även om en händelserik sommar strax tar sin början så har jag inte min första premiär förrän den 1:a september, och då blir det Här kommer alla känslorna på en och samma gång. Ska bli så fruktansvärt kul! Det sista jag gör innan sommaren är Vi är alla andra med Nina Persson, Martin Hederos ett gäng av Dramatens absoluta grädda. Väl bekomme! Vi har premiär ikväll den 8/6 och spelar 9-10/6 också, dvs fram till på lördag. Glad sommar!!!

(8/1 -17)
Först och främst; God Fortsättning! För mig har julhelgerna blandats upp med repetitioner av Figaros bröllop, som har premiär nu på torsdag den 12:e januari. Det ska bli mäkta spännande. In i kaklet, bara!

(19/9 -16)
Även om sommaren precis börjat övergå i höst så har jag varit igång ganska länge. Förutom att spela Huset vid nattens ände och Rampfeber (och även Liv Strömquist tänker på dig som har ännu en nypremiär 29/10), så har två filmer jag varit iblandade i börjat bli aktuella. Det moderna projektet spelar på Bio Rio i Stockholm och på Hagabion i Göteborg. Hundraettåringen som smet från notan och försvann, där jag spelar en liten roll, har premiär i jul. Så det lunkar på. I vår ska jag göra en ”operaroll” (!), men det återkommer jag till…

(20/6 -16)
Idag börjar min semester och det firar jag genom att skriva här. På sistone har jag filmat en del, dels en liten roll i en stor film som säkert har premiär framåt jul och sedan en roll i en kortfilm som Bahar Pars gör som heter Turkkiosken. Jag har också varit medförfattare till SR Dramas nya serie Cheferna. Alla avsnitt ligger uppe, så ni har något att lyssna på under dom lata sommardagarna. Ledigheten kan börja!

(11/4 -16)
Nu har äntligen premiärveckan börjat! På lördag har Rampfeber premiär. Fars är kul och svårt och det imorgon har vi vår första publik, det ska bli spännande att höra reaktioner på grejer som vi egentligen aldrig visat för några andra än oss själva!

(16/1 -16)
Årets första inlägg, prick en månad efter det förra! Häftigt med dom där små sockersmulorna i tillvaron. Hamlet som jag skulle vara med i under våren har dessvärre ställts in, pga sjukdom. Istället ger jag mig i kast med Rampfeber som har kollationering nu på onsdag. För övrigt tycker jag det är kyligt men inser att våren torde vara i antågande.

(16/12 -15)
Som det dröjt med uppdateringar här. Det har helt enkelt inte hunnits med. Jag har varit i farten mest hela tiden med såväl Barnet (som hade sin sista föreställning i söndags), som Liv Strömquist tänker på dig. Den senare kommer att spelas sporadiskt under våren. Dessutom blir det två andra produktioner jag kommer medverka i. Dels Hamlet, som har premiär den 16:e januari, och dels Rampfeber som har premiär den 16:e april. Full rulle, med andra ord. Men innan dess, God Jul och Gott Nytt År!

(5/10 -15)
En premiär avklarad! I torsdags hade vi premiär på Barnet av Jon Fosse. Det togs väl emot i pressen. Såhär skrev t.ex. Lars Ring i SvD. Nästa föreställning äger rum på tisdag (6/10). Idag och imorgon (måndag samt tisdag) är det också Spoken Word på Dramatens lilla scen, där är jag med på ett litet hörn. I övrigt Liv Strömquist tänker på dig. På lördag (10/10) spelar Jannes Fenomenala Orkester på Barbro vid Hornstull. Temat är ska/rocksteady och om det var någon som någon gång lyssnade på Eskalator, så kan det kanske bli lite av en nostalgitripp. Läs mer i fb-eventet. Detta om detta!

(13/8 -15)
Hej! Denna vecka körde hösten igång på riktigt! I tisdags var det kollationering på Barnet av Jon Fosse som jag ska vara med i. Premiär den 1:a oktober. Dessutom har mitt band Kosmonaut/Astronaut några spelningar inbokade. Kom och kika!

(12/7 -15)
Bara för att jag har semester betyder inte det att inget händer, om en nu trodde det. Min hemsida blev bäng i kolan häromdagen, så jag gjorde en ny. Det beror på att jag precis gjort en annan ball hemsida. Till mitt band, Kosmonaut/Astronaut. Vi håller på för fullt och redan nu på torsdag (16/7) är vi förband åt inga mindre än bob hund. Och fler spelningar har vi på g också. För mer info om bandet, ”surfa” in på www.kosmonautastronaut.com! Glad sommar!

(19/4 -15)
Saker tar slut och andra saker tar vid, som det sjungs i visorna. Snart är vi klara med Götgatan, den sista föreställningen spelas den 7:e maj. Men den 13:e maj går premiären av Kärleken kommer att skilja oss åt av stapeln. Den är rätt fullbokad men det kommer att släppas biljetter till extraföreställningar, så hugg en plåt och hör lite Joy Division.

(28/2 -15)
Hallå! Ville bara meddela att vi fortsätter spela Götgatan hela våren samt att jag om några veckor börjar repa föreställningen Kärleken kommer att skilja oss åt, som handlar om Joy Division. Det ville jag meddela.

(19/1 -15)
Årets första inlägg! Och det är mycket på gång. I lördags gick ”Liv Strömquist tänker på dig” på TV och finns nu på SVT Play. Ta en titt om tid finnes. Nästa lördag den 24:e januari har föreställningen Götgatan, där jag är med, premiär på Dramaten. God fortsättning!

(8/12 -14)
Hej hej! Ikväll kommer jag både att vara på scenen och i publiken när Spoken Word går av stapeln på Dramaten. Kul som snus! Om ni blir nyfikna kommer spektaklet att livestreamas. Vidare så är detta sista spelveckan för Hans och Greta, så skynda fynda. Sista föreställningen är på den 14:e december, dvs nu på söndag.

(20/11 -14)
God dag! Imorgon är det återigen dags för kollationering! Denna gång handlar det om föreställningen Götgatan som kommer att spelas i Målarsalen på Dramaten vilket, tillsammans med Tornrummet, blir Unga Dramatens nya tillhåll. Urpremiär 24 januari 2015! Väl bekomme!

(18/10 -14)
Hejsan hallå! Igår var det premiär på Hans och Greta på Unga Dramaten/Elverket. Det gick toppenbra och barnen var helt med på noterna! Kom och kika, vettja! Med eller utan barn. Vi spelar hela hösten. På bildsidan finns nu bilder från Hans och Greta.

(7/8 -14)
Äntligen njuter jag av lite (enligt mitt tycke) välförtjänt semester. Men snart kör det igång igen. Och då blir det detta!

(10/7 -14)
Ja, då har det blivit dags för ännu en skrythörna. Denna gången handlar det om Carolus Rex. Pressen är för det mesta mycket välvilliga mot detta spektakel i Stockholms äldsta bevarade byggnad. Ett litet axplock:

”Sommarens mest originella scenverk” DN

”Livfull parodi på våt nationalistisk fantasi” SvD

”Dramat om Karl XII allt annat än feg föreställning” AB

”Sjukt vanvördig Carolus Rex” Feministiskt Perspektiv

”Dramatenföreställning av bästa märke” Tidningen Kulturen

Väl bekomme!

(6/6 -14)

De sista skälvande minuterna på nationaldagen och jag passar på att berätta att vi för fullt repar Carolus Rex (kom ihåg att betoningen på Carolus ligger på bokstaven a, alltså Caaarolus. Så att ni inte gör bort er.) som har premiär i Riddarholmskyrkan den 27 juni. Biljetterna går åt ganska snabbt, så passa på att boka!

Glad sommar!

(22/3 -14)
Allt rullar på (även om våren bara tar tillbaka allt hela tiden). ”Liv Strömquist tänker på dig!” spelas fram till 17 maj i vår. Snart börjar även repetitionerna av sommarens höjdpunkt ”Carolus Rex” som Dramaten spelar i Riddarholmskyrkan, med premiär den 27 juni. Crazy Bananas.

(5/2 -14)
Nu är det dags för skrythörna! ”Liv Strömquist tänker på dig!” hade premiär i fredags och togs väldigt bra emot:

”Dialogen skorrar och skär, dryper och darrar. Pia Huss ser hur Liv Strömquists seriestrippar på ett genialt sätt förflyttas till scenen.” DN

Subtil och kraftfull kritik av samtida könsattityder” SvD

Liv till varje pris” Expressen

Roligt och intelligent” Sveriges Radio Kulturnytt

Serier blev lyckad teater” UNT

Scenisk satir á la Strömquist” Nummer

Kom och se! Det kommer snart att släppas fler föreställningar!

(31/1 -14)
Årets första inlägg! Och premiär, på föreställningen ”Liv Strömquist tänker på dig!” på Unga Dramaten. Visst, nerverna är utanpå kroppen men järnspikar vad roligt det ska bli.

(7/12 -13)
Vilken höst! Det har gått i ett, men nu börjar den lida mot sitt slut. Det är nog redan vinter, helt enkelt. Snö ute, och så. Den lär ju försvinna inom ett par timmar, men ändå!

Hursomhelst, nu har vi börjat repa ”Liv Strömquist tänker på dig!” och det är extremt spännande. Vidare har vi sista föreställningen av Necronomicon just ikväll. Ur elden in i elden, kan man säga då.

Ha en mysig 2:a advent imorgon, förresten.

(3/11 -13)
En månad har gått sedan premiären av Necronomicon och vi spelar på för fullt fram till 11:e december. Snart börjar repetitioner av ”Liv Strömquist tänker på dig!” med premiär den 31:a januari. Lite nya bilder upplagda här på hemsidan. Väl bekomme!

(2/10 -13)
Imorgon, 3 oktober, är det alltså PREMIÄR PÅ NECRONOMICON på Unga Dramaten. Sen kör vi hela hösten. VÄLKOMNA!

(23/9 -13)
Long time no see! Det har varit fullt upp så det förslår. Nu går vi in i slutspurten av Necronomicon. Premiär 3:e oktober och spelas sen hela hösten. Välkomna!
(28/7 -13)
Två veckors filmande har nåt sin ände, och här sitter jag nu och svettas i min sommarvarma lya. Imorgon är min sista semesterdag och den tänker jag tillbringa på random fik läsandes H.P. Lovecrafttexter och pluggandes manuskript och musikinsatser. Ledig, men ändå inte. Men det känns kul som fan, faktiskt!
Här kommer ett reportage i dagens GP där man kan läsa om filmen vi spelade in.

(3/7 -13)
Ledig har jag varit. Ledig. Kul har det varit att vara ledig. Men också den där vanliga tomheten som infinner sig när oceaner av jobb leder till ledighetens stilla hav (vackert, va?).
Men nu är det snart slut på det. Först blir det en liten kul roadtrip runt i landet och efter det, om en vecka, drar jag till Bohuslän i två veckor för att spela in en långfilm vilket ska bli skitkul! Sen ledig en vecka och sen kör hösten igång på Unga Dramaten. Härliga tider!

(14/5 -13)
Nu börjar spelvåren 2013 så smått knytas ihop. Imorgon onsdag spelar vi sista Drömdykarna och sen blir det enstaka framträdanden (bl.a. Powerpoint Roulette på Stockholms Improvisationsteater nu på torsdag) och mycket ledighet för mig. Det känns väldigt skönt även om våren har varit helt lysande trevlig!
Häromdagen medverkade jag i Radioteatern, närmare bestämt Göteborgsdekalogen: Kockens pjäs. Följ länken om ni vill lyssna. Annars är det sommaren som gäller. Javisst!
PS. Låt mig avslutningsvis som hastigast ge er en fingervisning om vad som komma skall… I höst blir det SKRÄCK! Moahahahaha! DS.

(29/4 -13)
Tiden går så fort, så fort. Igår spelade vi föreställningen av Werther. Strax över 40 föreställningar blev det och fy fan vad kul det har varit! Drömdykarna spelar vi dock till 15:e maj, så där har ni tio chanser till att se den, bl a fyra föreställningar kommande helg (4-5 maj). Jag kommer dessutom att medverka på en temakväll på Dramaten som heter ”En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten”. Den går av stapeln den 6:e maj på Dramatens stora scen. Fritt inträde!

(14/3 -13)
Då har vi redan nått fram till genrepsdagen av Drömdykarna. Det hela känns mycket speciellt och pirrigt. Jag har nog aldrig gjort nåt förut där mina medspelare, förutom den högst 32 personer starka publiken, är instruktioner från hörlurar… Mer än så säger jag inte. Kom och kika, vettja!

(4/2 -13)
Tatadatatatatatatatada! Det där var en mycket vacker fanfar som annonserar en Skrythörna! Werther har redan hunnit få en hel del recensioner och det verkar inte sämre än att folk är fasligt nöjda med denna show! Här får ni nu lite länkar (och ett foto av DN:s recension då dessa inte publiceras på tidningens hemsida längre):


Dagens Nyheter

Svenska Dagbladet

Expressen

Nummer

Tatadatataaaa! Detta var slutfanfaren för Skrythörnan. Väl bekomme!

(2/2 -13)
Ja, då sitter man här på PREMIÄRDAGEN! Det går ju inte att sticka under stolen med att jag känner en VISS nervositet. Mitt bruk av versaler är onekligen ett BEVIS på detta. Om ni nu skulle råka MISSA kvällens föreställning så gör det ingenting. Vi spelar nämligen hela VÅREN! Tjoho!

(29/1 -13)
Nu har vi gått in i premiärvecka och har redan hunnit ha två publikgenomdrag på Werther. Så sjukt spännande! Premiär lördagen den 2:a februari. Det kommer lidas!

(1/1 -13)
Gott nytt år och god fortsättning! Jag skriver mest för att det är lite snyggt att skriva nåt den första dagen på ett nytt år. Men jag sitter inte sysslolös, utan vi repar Werther för fullt och i övrigt så kommer våren fyllas med allt från teater till musik via improvisation och allmänna infall i olika sammanhang. Ser fram emot 2013, helt enkelt!

(11/12 -12)
Nu finns lite info om det andra projektet jag ska medverka i på Unga Dramaten, nämligen Drömdykarna! Håll tillgodo!

(4/12 -12 (kl: 07.33))
Uppe med tuppen som vanligt såna här dagar. Varför? Vaknar av mig själv. Varför? För att det är kollationering för Werther på Unga Dramaten idag! Premiär den 2:a februari 2013!

(28/11 -12)
Hej hej!
Jag har inte skrivit här på ett tag; detta pga att jag dels har haft väldigt mycket att göra, dels för att det inte hänt så mycket. Paradoxalt, va? Föreställningen ”Titta Livet! – en lek” som vi spelar på Unga Dramaten fortsätter på helger under december och januari. Förutom det så repar jag en pjäs som heter Drömdykarna och en pjäs som heter Werther. Spännande…

(16/10 -12)
Blott tre dagar till premiär av ”Titta livet – en lek” på Unga Dramaten! Fredagen den 19:e oktober klockan 13:00 smäller det! Shit pommes frites!

(3/10 -12)
Nu närmar sig premiären av ”Titta livet! – en lek” (även om det fortfarande är ganska långt till den 19:e oktober), så det är full rulle! Även improgruppen Presens kör en hel del nu, bland annat på Orionteatern den 17:e oktober. Kom och kolla, eller titta på Presens Facebooksida för info om andra spelningar!

(21/8 -12)
Är nu trött som en tok efter uppstart och kollationering av ”Titta livet! – en lek” på Unga Dramaten. Premiär blir det 19:e oktober! Kom och kolla!

(7/8 -12)
Till slut vande jag mig med att vara ledig, och då visade det sig att semester är en rätt bra grej trots allt. Men nu tar den så sakteliga slut! Ikväll spelar jag med Presens på Big Ben (Folkungagatan 97) och imorgon drar jag till Tanum i Bohuslän för en spännande filminspelning. När jag kommer hem är det drygt en helg kvar innan första dagen på nya jobbet! Så egentligen, när jag tänker på det, var nog den sista riktiga semesterdagen igår… Då är det väl bara att sätta igång, då!

(17/6 -12)
Semester, detta gissel! Det är ju förstås skönt att få vara ledig, men jag tycker det är lite svårt att komma in i lunket. Därför har jag försökt fixa lite med hemsidan. Med lite olika resultat…som oundvikligen lett till att hemsidan får se ut som den gör nu tills jag verkligen hittar något som omkullkastar allt! En liten oas i ledighetsdjungeln är Den improviserade sommartoppen, som jag kommer medverka i! Den äger rum på Kulturhusets tak den 27/6. Följ ovanstående länk för biljetter. Välkommen!
GLAD SOMMAR!

(6/6 -12)
Sitter här med lite ångest. Men inte över nationaldagen utan för att jag tagit nya CV-bilder som nu är på väg. I sidhuvudet ser ni ett litet exempel på vad som väntar. Håll tillgodo!

(27/5- 12)
Spenderar nu en vacker men lite anonym söndag med att skriva in en rätt kul grej här. För ett par år medverkade jag i en film som heter Isolerad. En rätt liten roll, men ändå. Hursomhelst, den 29 juni har Isolerad premiär på svenska biografer. Gå och kolla, den är bra! Här är en trailer. För övrigt var Bibu i Lund riktigt trevligt, tack för det!

(16/5 -12)
Nu sitter jag och hämtar mig efter dom två sista föreställningarna av Kaspar Hauser. Nu har jag gjort mitt sista framträdande på bästa ung scen/öst för den här gången. Två och ett halvt år gick fort… Nu väntar Barnteaterbiennalen i Lund, lite utvärderingar och sådant och sen semester innan jag i höst börjar på Unga Dramaten med föreställningen Titta livet! Spännande är bara förnamnet! Avslutningsvis, ung scen/öst – jag älskar dig av hela mitt hjärta!

(13/5 -12)
Ja, man kan inte annat säga än att tiden flyger fram med albatrossvingar! Vi är redan i maj! Det betyder att vi blott har fyra (4) föreställningar kvar av Kaspar Hauser som just nu spelas i Norrköping. Vill du se någon av dessa, hör av dig till ung scen/öst. Sista föreställningen är nu på onsdag, den 16:e maj.

(17/4 -12)
Imorgon kör vi igång med Kaspar Hauser igen! Denna gång på Teater Bråddgatan 34 (också känt som Kulturkammaren eller Dynamo) i Norrköping till och med 16:e maj. Kom gärna förbi!

(10/4 -12)
Just nu har Kaspar Hauser ett litet uppehåll, men vi har nypremiär i Norrköping den 18:e april och spelar t.o.m. den 16:e maj. Gå in på ung scen/öst för mer info.

(24/3 -12)
Jag jobbar på en ny look för hemsidan. Jag tror jag har hittat nåt jag kan köra på ett tag. Om du tycker jag är ute och cyklar, säg gärna till!

(13/3 -12)
Nu har vi spelat Kaspar Hauser i lite drygt en månad. Det tänkte jag fira med en skrythörna, då vi fått skamlöst bra recensioner på detta. Väl bekomme:

Corren: ”Allvar och befriande skratt”

Sveriges Radio: ”Två pjäser om livets gränser” (Samrecension med Turteaterns Frankenstein.)

SvD: ”Kaspar Hauser utan pekpinnar”

DN: ”Kaspar Hauser på Ung Scen Öst i Linköping/Norrköping”

Det var inte så illa, va? Så kom och kolla nu, vettja!

(12/2 -12)
Nu har Kaspar Hauser haft premiär! Det var kul! Nu finns det lite nya bilder på mig från den föreställningen på bildsidan också!

(4/2 -12)
Detta är mitt första inlägg detta år, och det kom i rättan tid! Det är nämligen inte ens en vecka kvar till premiären av Kaspar Hauserung scen/öst! Fredagen den 10 februari kl 10.00 sparkar vi igång föreställningen om en 16-årig pojke som kommer ut i världen efter att ha suttit i en källare så gott som hela sin barndom. Kom och kolla, Linköping är nära till allt!

(30/11 -11)
Oj oj oj, nu händer det mycket! För det första började repetitionerna inför det som bär arbetsnamnet ”Världen enligt Kaspar Hauser” i måndags på ung scen/öst, med Erik Holmström som regissör. För det andra blir det improgäng som jag tillhör, Presens, alltmer formulerat. Vi spelar på Turteatern en gång i månaden. Håll utkik! För det tredje så blir det nu så att jag slutar på ung scen/öst till sommaren för att bli Stockholmsbaserad på heltid. Mycket händer, sanna mina ord!

(13/10 -11)
Imorgon fyller underbara ung scen/öst 10 år! Jag vill att ni ska veta det, och jag vill att ni ska veta att jag kommer att fira detta!

(17/9 -11)
Nu närmar sig premiären med stormsteg! Inte ens en vecka kvar! Alltså, fredagen den 23/9 kl: 13.00 har Östgöta Kungliga Regelverk premiär på ung scen/öst i Linköping. Följ reglerna och dyk upp!

(15/8 -11)
Igår spelade vi sista föreställningen av Värmlänningarna. Det var en overkligt fantastisk spelperiod och jag hoppas verkligen på mer från oss. Vem vet, kanske kommer vår Löpar-Nisse och de andra dyka upp någonstans i Sverige, om inte allt för lång tid… Annars sitter jag med Maria Granhagen, Linda Kunze, Marcus Olson, Andreas Strindér, Therese Söderberg, Martin Waerme och ibland Kalle Bäccman och snackar regler dagarna i ända. Vi går upp på golvet också. Vi har fantastiskt kul. Det hela kommer att resultera i föreställningen Östgöta Kungliga Regelverk med premiär den 23 september på ung scen/öst. Väl bekomme!

(29/7 -11)
Ikväll har Värmlänningarna premiär!!! Kom och titta, vi spelar bara 9 föreställningar under kommande tre helger! Boka på bokning@ungatur.se och kom till Orionteatern!

(8/7 -11)
Repeterandet av Värmlänningarna på Unga Tur pågår för fullt. Och utan att avslöja för mycket kan jag säga att kroppen är mör av allt dansande. Här följer nu en liten aptitretare. Håll tillgodo:
(29/5 -11)
I förrgår spelades den 45:e och sista föreställningen av ”Ännu mer om alla vi MVG- och ADHD-barn i Bullerbyn” inför en fulltalig ungdomspublik. Som vanligt kommer en känsla av tomhet och jag kommer minnas den här produktionen med glädje och gamman! Nu ska jag jobba med ung scen/labsreadingfestival, och sen påbörjas repetitionerna av Värmlänningarna med UngaTur som kommer att spelas på en av Stockholms absolut vackraste scener…

(3/5 -11)
Nu går ”Ännu mer om alla vi MVG- och ADHD-barn i Bullerbyn” in i slutspurten! 13 föreställningar spelas nu i Norrköping. Nästa vecka blir det Gävle och lite biennal. I sommar blir det UngaTur igen, vi kommer att sätta upp Värmlänningarna! Sicken tid som väntar…

(1/3 -11)
Nu händer det grejer, kan jag säga! Förutom att Ännu mer om alla vi MVG- och ADHD-barn i Bullerbyn har premiär i övermorgon (!), genomgår denna hemsida en hel del förändringar! Nya bilder, lite radioteater (under ”Ljud”) och dessutom en kortfilm!

(18/2 -11)
Första genomdraget för högstadiepublik idag! Förbaskat kul var det! Den 3 mars är det premiär…

(30/1 -11)
Två saker: 1. MVG/ADHD-projektet (se cv) rusar fram med stormsteg när vi går in i tredje repveckan! 2. Filmen Isolerad, där jag har en liten roll, har premiär på Göteborgs Internationella Filmfestival lördagen den 5 februari. Gå och kolla om du har vägarna förbi!

(28/12 -10)
Jag har ju en ny adress till mitt CV. Nyheten är så omvälvande att jag glömde skriva om den. Adressen https://www.ericstern.se är äntligen ett faktum!

(29/11 -10)
Idag var det reading på vårens produktion ”Ännu mer om alla vi MVG och ADHD-barn i Bullerbyn” (ungefär så hette den). Repstart i januari och premiär i mars!

(9/10 -10)
Har precis haft premiär på ROFLMAOWTIME! Kom och kolla! Vi spelar alltså mån-fre t.o.m. 9 december.

(7/9 -10)
Repetitioner av ROFLMAOWTIME på ung scen/öst. Vi har premiär den 8 oktober och spelar fram till 9 december.